Zpravodajství z minulého ročníku (2015)

Den sedmý - závěrečný

Slavnostní zakončení festivalu

Festivalová sobota byla ve znamení slavnostního ukončení letošního, již 37. ročníku Novoměstského hrnce smíchu. Vyhodnocení výsledků a předání cen proběhlo v sále Kina 70 v 17.30 hodin. Po skončení slavnostní ceremonie zde proběhlo i Setkání s Jiřinou Bohdalovou Jednalo se o pořad oblíbené herečky a zároveň setkání s patronkou festivalu trochu jinak, než prostřednictvím jejich rolí. Na slavnostním zakončení festivalu se objevila řada známých tváří z filmařské branže, členové festivalové poroty, podporovatelé i mecenáši festivalu a nechyběly ani osobnosti společenského života regionu a kraje. Potkat jste u nás mohli například herečku Ivanu Chýlkovou, psychologa a scénáristu Lubomíra Smékala, legendu českých kameramanů Františka Němce, režiséry Milana Cieslara a Ivo Macharáčka, komika a baviče Josefa Aloise Náhlovského a další . V sále kina zasedli i představitelé společenského života v regionu a kraji: hejtman Královéhradeckého kraje a senátor Lubomír Franc, starosta Nového Města nad Metují Petr Hable, místostarosta Nového Města nad Metují Michal Beseda atd. Moderace závěrečného galavečera se ujal Michal Jančařík 


Doprovodné akce

Ve 14. 30 hodin proběhlo na terase Kina 70 zábavné odpoledne s firmou HALLA. Dům dětí a mládeže Stonožka zde představil mažoretky a předvedl různé taneční kreace. V 15 hodin zahrála pro dobrou pohodu náchodská kapela Swing Sextet. Mezi 15-16 hodinou projela kolem Kina 70 spanilá automobilová jízda - koncernu IFA. V 16 hodin zahrála na terase kapela Josefa Aloise Náhlovského Kozí Bobky, kde se představil J.A.Náhlovský samozřejmě i v roli baviče. 


Festivalová mozaika postřehů, rozhovorů a komentářů...

Josef Alois Náhlovský - komik, herec a bavič

"Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic? Renesanční šlechtic mojí krevní skupiny!"

Jste nejen komik, herec, muzikant a bavič, ale také vystudovaný učitel češtiny a dějepisu... Využil jste svoji znalost historie pro nějaké nápady? 

Já jsem televizi několikrát obšťastnil historickými náměty. Nabízel jsem jim například takový filmeček o Kryštofu Harantovi z Polžic a Bezdružic. To byl renesanční šlechtic mojí krevní skupiny. Zájem o to nebyl. Ještě v minulém režimu jsem dělal film, který byl o Koniášovi. Ten po revoluci zase nebyl aktuální, takže se také rušil. Teď jsem se díval v televizi na ten třídílný film o Janu Husovi, ale byl jsem z toho trochu rozčarovaný, protože se to dalo natočit celé v jednom dílu. 


Jakub Štěpán - herec a moderátor, člen Odborné poroty mladých 

"Každý herec by měl vědět, jak to funguje z druhé strany... "

Jste herec a moderátor, který se často dívá do objektivu kamery. Nelákalo vás ale někdy zkusit si to z druhé strany, například z úhlu pohledu toho, kdo dělá scénář, režíruje...?


Mě hodně baví psát. Asi jsem tyto vlohy zdědil po dědovi. Určitě je ale rozdíl, když si něco píšete pro sebe, a když z toho musíte udělat scénář. Pravda je, že možná něco v hlavě mám, ale zatím to nejsou konkrétní ambice. Je to určitě i o zkušenosti, takže třeba za dva roky bude situace diametrálně odlišná... Ale nějaké zkušenosti z té druhé strany už mám. Rok jsem pracoval v produkci jednoho nejmenovaného projektu. Vím, jaké to je dělat natáčecí plán, jaké je to domlouvat termíny atd. Myslím si, že každý herec, než vůbec na ten plac vleze a nastoupí, měl by vědět, jak to funguje na té druhé straně. (se smíchem) Pak by si totiž nedovolil tolik vysírat...Je ovšem zajímavé porovnávat a pozorovat například ty staré herecké bardy. Mladá generace to v porovnání s nimi bere velmi laxně. U té starší herecké generace je vidět, že vyrůstali v době, kdy se na té profesionální etice více zakládalo. 


Michal Beseda - místostarosta Nového Města nad Metují

Jak hodnotíte, pane místostarosto, letošní ročník festivalu? Město Nové Město nad Metují patří mezi hlavní pořadatele tohoto festivalového projektu 

Poslední den konání letošního ročníku festivalu je ještě brzy na závěry. Potřebujeme odstup několika týdnů, abychom mohli porovnávat - a to nejen finanční otázku, ale i celkové srovnání s minulými ročníky. Pak budeme schopni říci, jestli se některé trendy potvrzují nebo jestli se zase jiné podařilo zvrátit. Na základě toho se budeme rozhodovat, jak detailně přistoupíme k dalšímu ročníku. 

Budou pokračovat další úpravy objektu Kina 70 - hlavním festivalovém dějišti? 

Město Nové Město nad Metují má jako jeden z koncepčních projektů úpravu a rekonstrukci objektu kina. Rekonstrukce v tom smyslu, aby zde bylo možno nejen promítat filmy, ale aby zde bylo celé moderní multifunkční kulturní zařízení. Chceme, aby budova kina byla méně energeticky náročná atd. V perspektivním rozpočtu tato záležitost již je. Samozřejmě, že k tomu budeme hledat i vhodné dotační tituly. 

A nyní z trochu  jiného, filmového soudku? Jakou máte oblíbenou filmovou hlášku? 

(se smíchem) Samozřejmě... Jmenuji se Bond, James Bond. Protřepat a nemíchat.


Lubomír Smékal - olomoucký psycholog a scénárista snímku Díra u Hanušovic

Na co by neměl scénárista zapomenout, když píše scénář...? 

Na to, že pokud člověk něco píše, tak by to mělo vycházet z něho. 

Něco ve smyslu rčení, že cokoli píšete, píšete o sobě?

Ano. Scénárista, stejně jako každý, kdo něco tvoří, by měl být schopen reflexe a sebereflexe. Měl by umět i tu sebereflexi předat druhým. A taky by se měl při psaní scénáře i sám bavit. A teď nemám na mysli nějaké zlehčování či něco podobného. Měl by být velmi pozitivně zaujatý tím, co píše. (s úsměvem) Ale asi nejsem úplně povolaný, protože to byl můj úplně první filmový scénář. 


Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje, člen senátu PČR 

Jak přistupuje Královéhradecký kraj k podpoře novoměstského filmového festivalu?

Novoměstský hrnec smíchu je pro Královéhradecký kraj tradiční akcí. Není to jen záležitost v regionu Nového Města nad Metují, ale má důležitost i nadregionální. Tento festival je známý po celé České republice. Řadíme jej mezi tzv. rodinné stříbro v rámci kulturně - společenských akcí v Královéhradeckém kraji. Organizátoři se, myslím, mohou do budoucna plně spolehnout nejen na moji osobní podporu festivalu, ale i na celkovou podporu ze strany Královéhradeckého kraje. 

Kterou českou komedii máte rád? 

Filmy typu Vesnička má středisková či komedie Zdeňka Svěráka. 


Ivana Chýlková - herečka 

"Všichni jezdí v létě do zahraničí a já mám pocit, že Čechy patří jenom mně..."

Jaký je váš vztah k filmovým festivalům? 

Festivaly mám velmi ráda, protože když tam jedu na delší dobu, tak mám možnost vidět i spoustu filmů, na které jinak během roku nemám čas. Festival je pro mě koncetrovaný filmový čas. 

Kam si dáváte festivalové ceny? 

Všechny jsem měla doma na krbu. Potom jsme se stěhovali. Dala jsme je do krabice a uložila na chalupě na půdu. Tam zůstaly až do okamžiku, kdy po mně chtěli fotografování právě s těmito cenami. Tak jsme jich pár vytáhla a ty zůstaly po chalupě. A zbytek je stále v těch krabicích...

Na jakém zajímavém projektu jste v posledním období pracovala? 

Teď jsem poprvé dabovala film. V dabingu nemám ambice a tento obor mě nebaví. Říkala jsme si, když už dabovat nějaký film, tak aby byl kreslený nebo animovaný. A to se mi splnilo. Dabovala jsem ve filmu Mimoňové 2. 

Jaké máte plány na léto a divadelní prázdniny? 

Já jsem herečka, která v létě nehraje a má prázdniny. A o prázdninách zůstávám v Čechách. Všichni jezdí v létě do zahraničí a já mám pocit, že Čechy patří jenom mně. 

Poděkování všem podporovatelům a příznivcům festivalu Novoměstský hrnec smíchu 

Na konci každého festivalového dne jste obdrželi na vaše elektronické adresy Festivalové zpravodajství - krátký souhrn toho, co přinesl uplynulý den i pozvánku na den příští. K textu jsme připojili i fotografie pro vaše využití a vaši pozornost směřovali i k internetové prezentaci našeho festivalu HYPERLINK "http://www.hrnecsmichu.cz. Věříme" www.hrnecsmichu.cz. Věříme, že naše festivalové zpravodajství bylo pro vás užitečné a přiblížilo vám dění na festivalu i v jeho zákulisí. Velmi děkujeme za podporu festivalu a další šíření celého projektu, který má již úctyhodných 37. ročníků. Letošní ročník skončil. Ať tedy žije další, již 38. ročník festivalu Novoměstský hrnec smíchu 2016! 

Na setkání s Vámi se na příštím ročníku těší a za spolupráci při propagaci festivalu děkuje

Ilona Daňková, ředitelka festivalu

PROTOKOL

z jednání poroty 37. ročníku festivalu české filmové a televizní komedie

NOVOMĚSTSKÝ  HRNEC  SMÍCHU 2015

Odborná porota udělila tyto ceny:

CENU FITES  ZA NEJLEPŠÍ SCÉNÁŘ

Miroslavu Krobotovi a Lubomíru Smékalovi za scénář filmu Díra u Hanušovic

CENU ZA VÝTVARNÝ POČIN

Janu B. Střítežskému za kameru filmu Díra u Hanušovic

CENU ZDEŇKA PODSKALSKÉHO za nejvýraznější výkon mladého tvůrce

Marii Málkové za herecký výkon ve filmu Fotograf

CENU ZA NEJLEPŠÍ ŽENSKÝ HERECKÝ VÝKON

Simoně Stašové za výkon ve filmu Život je život

  CENU ZA NEJLEPŠÍ MUŽSKÝ HERECKÝ VÝKON

             Martinu Stránskému za výkon ve filmu Intimity

CENU ZA NEJLEPŠÍ REŽII

Petru Nikolaevovi za režii filmu Vybíjená

      HLAVNÍ CENU FESTIVALU - ZLATÝ PRIM

v kategorii nejlepší televizní komedie filmu Kdyby byly ryby

      HLAVNÍ CENU FESTIVALU - ZLATÝ PRIM

 v kategorii  nejlepší filmová komedie filmu Život je život

---------------------------

Kromě cen odborné poroty byly uděleny tyto ceny:

CENA HERECKÉ ASOCIACE

Romanu Štabrňákovi za osobitý komediální přístup k řadě televizních rolí


CENA DIVÁKŮ NOVOMĚSTSKÝ HRNEC SMÍCHU

Filmu Hodinový manžel režiséra Tomáše Svobody  s 28,33
procenty naměřeného smíchu během  soutěžní projekce


CENA POŘADATELŮ

Viktoru Preissovi za nezapomenutelné role v českých filmových a televizních komediích

---------------------------

PROTOKOL z jednání - sekce STUDENTSKÝ SMÍCH

NOVOMĚSTSKÝ HRNEC SMÍCHU 2015 UDĚLUJE:

HLAVNÍ CENU STUDENTSKÝ SMÍCH

v kategorii nejlepší studentské dílo filmu

KAUZA PERNÍK v režii Pavla Jindry

HLAVNÍ CENU - MLADÝ PRIM 

v kategorii nejlepší filmová komedie filmu

ŽIVOT JE ŽIVOT v režii Milana Cieslara

HLAVNÍ CENU - MLADÝ PRIM

v kategorii nejlepší televizní komedie filmu

KDYBY BYLY RYBY v režii Jana Prušinovského

v Novém Městě nad Metují dne 7. června 2015

Den šestý

Filmové projekce

V pátek 12. června jsme uvedli v 17 hodin jako soutěžní projekci snímek Díra u Hanušovic režiséra Miroslava Krobota. V hlavním večerním čase - od 19.30 hodin se uskutečnila projekce - opět soutěžní - filmu režiséra Milana Cieslara Život je život. Pro velký zájem byla tato komedie uvedena ještě ve druhém termínu - od 22. hodin. Projekci filmu Život je život doprovodila i Beseda před oponou, kde na otázky diváků v sále - za moderace Michala Jančaříka - odpovídali režisér Milan Cieslar a herečka Sara Sandeva. 

Dnešní den proběhla i prezentace festivalového projektu Studentský smích - ve 14.30 hodin byly v sále Kina 70 promítnuty soutěžní práce žáků filmových škol.


Doprovodné akce

V 17 hodin se na terase Kina 70 uskutečnil koncert Kostelecké cimbálovky - kapely z Červeného Kostelce, kterou v 18 hodin vystřídal Jumping drums - bubenická show z Olomouce. 


Zpráva od časoměřičů

Snímek Díra u Hanušovic byl soutěžní projekcí. V sále Kina 70 tak byla přítomna i trojice našich časoměřičů, která zaznamenala, že během promítání filmu se diváci projevovali slyšitelným smíchem po dobu 623 sekund, což je 10,18 procent z celkové stopáže filmu (6120 sekund). O diváckou cenu Novoměstský hrnec smíchu se soutěžilo i při projekci snímku Život je život. Zde zněl verdikt našich časoměřičů takto: Diváci se během promítání smáli 1416 sekund, což je 24,84 procent z celkové stopáže snímku, která činila 5700 sekund. 


Festivalová mozaika postřehů, rozhovorů a komentářů...

"Jsem jeden z mála lidí v republice, kterým se lež oficiálně toleruje... "

Michal Jančařík (39 let) - absolvent filozofické fakulty obor personální řízení, od roku 1999 na televizních obrazovkách . Pořad Horoskopy na TV Prima, v roce 2000 přestupuje na TV NOVA (působí zde doposud). Kromě moderování počasí se objevuje i ve formátu Snídaně s Novou. Sedm let (2006 - 2013) moderoval pořad Cyklotoulky pro Českou televizi a TV Barrandov. Další moderátorské aktivity včetně pozice hlavního moderátora festivalu Novoměstský hrnec smíchu (již devátým rokem). Věnuje se i produkci kulturních pořadů, zejména pak pořádání koncertů ve Velké synagoze v Plzni (dvanáctým rokem). Rodinný stav: ženatý, dvě dcery. 

Oblíbené i neoblíbené "nej" Michala Jančaříka - barva: červená, zvíře: slon, lidská vlastnost, které si nejvíce cení: velkorysost, lidská vlastnost, kterou z duše nemá rád: malost, nápoj: víno, květina: nemá..., oblíbená relaxace: festival Hrnec smíchu, co měl dnes k snídani (kontrolní otázka): vločky, preferovaná doprava: vlak, kniha: Kondrád Lorenz-Odumírání lidskosti, film: Musíme si pomáhat, oblíbený druh převodu na horském kole v mírně zvlněné krajině: netají se, že jezdí často na tzv. zběsiláka, tj. volí převod 1:1, oblíbená rychlost na dálnici: 145 km/h 

Počasí je fenomén proměnlivý a nestálý...Je takový i život zprávaře počasí nebo převládá spíše stabilita? 

Jsem jeden z mála lidí v republice, komu se lež oficiálně toleruje./Smajlík/ To je samozřejmě nadsázka, ale doufám, že lidé opravdu vnímají to, že počasí nejde nikdy přesně odhadnout. (s úsměvem) Na druhé straně, nechci to zakřiknout, ale z moderátorství počasí se stala v mém životě stabilní věc, protože už jsem tam takových patnáct let a jsem již podoben inventáři. Uvidíme, jak to bude dál. 


Zkuste pojmy z meteorologie popsat váš momentální život. Tlaková výše, níže, jasno, polojasno, teplota, tlak, rosný bod...

Pokud bych chtěl popsat svůj momentální stav tady na festivalu Novoměstský hrnec smíchu, tak bych řekl, že obloha je bez mráčků. Viděl bych to na takových 26 stupňů Celsia, slabý západní vítr, spíše jen vánek ovívající čela... Z mého pohledu zkrátka ideál počasí. A výhled? Setrvalý stav. 

Ale přeci jen, i garantovaná předpověď se může dle okolností měnit...

Do budoucnosti pravděpodobně větší rodina nebude. Respektive, pokud by taková situace nastala, tak bychom se tomu zase tak nebránili. Ale v plánu to není. A co se týká profesní budoucnosti? V návaznosti na cykloprůvodce Na kole Šumavou a Na kole českou Kanadou jsem dodělal nový knižní kousek, a to je Vandr po Šumavě. 

Jak se po Šumavě vandrovalo? 

Bylo po místech tzv. Nouzových nocovišť a to byla bezvadná věc, protože jsem šel sám týden po horách. Nemělo to chybu. A plán na nového cykloprůvodce? Toho bych chtěl věnovat jižní Moravě. Má to logiku v tom, že mám rád kolo, mám rád i víno. A v této části Moravy se tyto dva fenomény harmonicky a zásadně spojují v nejoblíbenější destinaci pro cyklisty. Důvodem bude asi opravdu zdejší vynikající víno... 

Z Moravy zpátky na Novoměstský hrnec smíchu... Jste na festivalu jako moderátor již po deváté. Zprostředkováváte zde také při besedách interakci mezi filmařskými delegacemi a publikem. Jak vnímáte diváky na straně jedné a lidi od filmu na straně druhé. Vyvíjejí se tyto dvě skupiny co do kvality i kvantity? 

Co se týká té filmařské strany, tj. osobností od filmu, které festival navštěvují, je velmi potěšující, že se zase začalo na festival jezdit. Jsou tady hosté, jakým byl nedávno i herec Igor Bareš, který zde neměl momentálně v projekci nasazený žádný film. Přesto tito lidé na festival jezdí, zajímají se, co se tady děje. A to je jeden ze smyslů festivalu. Znám lidi z oboru, kteří sem rádi jezdí, protože se tady osobně potkávají, mohou všechno osobně prodebatovat. Registruji zvýšený zájem ze strany tvůrců. A co  se týká publika, trend směřuje k vytříbení a krystalizaci dvou táborů. První skupinu tvoří lidi, kteří se chtějí především bavit. Druhé skupině spíš vyhovuje, když film není pouze komedií, ale má i další přesahy, byť třeba i neveselé, stejně jako život. Lidi už si zkrátka vybírají a vědí, že jdou na film, který jim bude konvenovat. V takovém případě je pak beseda po filmu jedna radost. 


Sara Sandeva - studentka hereckého oboru na pražské konzervatoři, role ve filmu Život je život (filmová dcera Ondřeje Vetchého a Simony Stašové 

Pocházíte z Makedonie a ovládáte i jazyk této země. Můžete porovnat rozdíl při vnímání humoru mezi Čechy a Makedonci? Nějaký rozdíl zde asi existuje? 

Samozřejmě, že každá kultura a národ mají svůj smysl pro humor. Takže rozdíl v rámci vnímání humoru mezi Čechy a Makedonci určitě existuje a někdy je i hodně velký. Já sama mám problém, že když jsem v Makedonii a místní se u stolu něčemu zasmějí, tak mi i chvíli trvá, než zjistím, o co se jedná. 


Líbil by se film Život je život v takovém kině ve Skopje? 

Myslím si, že film Život je život by se v Makedonii líbil. Něco je v tomto filmu specificky českého, ale jsou tam určitě i scény, které by mohli pobavit diváky i v jiných zemích, Makedonii nevyjímaje. Asi by se nebavili tolik, jako my v Čechách, ale určitě by se jim to líbilo a našli by tam scény, kterým by se zasmáli. 

Jak vás film Život je život do dalšího života ovlivní? 

Byla to velká příležitost a strašně velká zkušenost. Lidi, kteří se při realizaci filmu sešli před kamerou i za ní byli neskuteční profesionálové. Ondřej Vetchý a Simona Stašová, kteří mi dělali rodiče, byli úžasní. Jsem s účinkováním v tomto filmu velmi spokojená. 

Otázka pro... 

Milana Cieslara, režiséra filmu Život je život

Váš režisérský rejstřík je hodně široký. Od ryze vážných témat po komedie. Jaký film je složitější na realizaci, komedie či drama? 

Na to neexistuje odpověď. Jde spíše o to, najít ke každé látce svůj vztah a cestu, jak vyprávět příběh. Je to vždycky o tom, jak správně odvyprávět příběh, který může zaujmout i rozesmát. A to je poměrně složitá cesta v tom, aby film nebyl nudný, aby byl buď napínavý, nebo komediální atd. Já si vždycky každým žánrem oddychuji od těch předešlých. O to více mám radost z každé nové výzvy, kterou jsem ještě nedělal. Bylo by smutné i nudné, pokud by člověk byl režisérem pouze jediného žánru. I když samozřejmě jsou režiséři, kteří jsou autorského typu, což já tedy nejsem. A ti točí stále tentýž žánr filmů. Mě naopak baví žánry střídat. 


Na co zítra? 

Slavnostní zakončení festivalu

Festivalová sobota bude ve znamení slavnostního ukončení letošního, již 37. ročníku Novoměstského hrnce smíchu. Vyhodnocení výsledků a předání cen proběhne v sále Kina 70 v 17.30 hodin. Po skončení slavnostní ceremonie zde proběhne Setkání s Jiřinou Bohdalovou . Jedná se o pořad oblíbené herečky a zároveň setkání s patronkou festivalu trochu jinak, než prostřednictvím jejich rolí. 


Doprovodné akce

Ve 14. 30 hodin proběhne na terase Kina 70 zábavné odpoledne s firmou HALLA. Dům dětí a mládeže Stonožka zde představí mažoretky, předvede taneční kreace atd. - DDM Stonožka se představuje. V 15 hodin zahraje pro dobrou pohodu náchodská kapela Swing Sextet. Pro dobrou pohodu i pro bezpečnou jízdu, protože mezi 15-16 hodinou projede kolem Kina 70 spanilá automobilová jízda - koncernu IFA. V 16 hodin zahraje na terase kapela Josefa Aloise Náhlovského Kozí Bobky, kde se představí J.A.Náhlovský samozřejmě i v roli baviče.

Čtvrtek - Den pátý

Ve čtvrtek 11. června jsme v  hlavním večerním čase (od 19.30 hodin)  jako soutěžní projekci uvedli komedii Modelky s.r.o. realizovanou pod taktovkou režijního dua David Laňka a Tomáš Magnusek.  Součástí projekce bylo  i  Setkání před oponou - beseda se členy filmařské delegace, kterou vedl režisér David Laňka. Jako nesoutěžní projekce (pro školy) byla ve dvou časech  (od 10 a 13 hodin) promítnuta pohádka režiséra Jana Svěráka Tři bratři.  V sále Kina 70 dnes proběhl  projekt Rozesmátá kamera, který uvedl amatérské hrané snímky, skeče, videoklipy, animované i experimentální snímky. Soutěžilo se  o Cenu Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice. Oceněný amatérský filmař, Dominik Kalivoda (film Tajemství zimy),  dostal kromě   stylového  radiopřijímače možnost zveřejnit svůj snímek na YouTube kanále Českého rozhlasu.  Od 16 hodin proběhlo zábavné odpoledne s Českým rozhlasem Hradec Králové. V 17 hodin zatančila a zazpívala  Škola popového zpěvu Olomouc.  V 18 hodin ji vystřídal  koncert kapely Bohadloband.  

Zpráva od časoměřičů

Snímek Modelky s.r.o.  byl soutěžní  projekcí. V sále Kina 70 tak byla přítomna  i trojice našich časoměřičů, která zaznamenala, že během promítání filmu  se diváci projevovali slyšitelným smíchem po dobu 400 sekund, což je 6,35  procent z celkové stopáže filmu (6300 sekund)   


Festivalová mozaika postřehů, rozhovorů  a komentářů...

Modelky s.r.o.2 ? Modelky unese mimozemská civilizace!  

David Laňka - režisér snímku Modelky s.r.o.

V čem byla práce na realizaci snímku Modelky s.r.o. jednoduchá a v čem naopak složitá. Pokuste se najít polarity, se kterými jste se jako režisér potkal? 

Jednoduché to bylo v tom, že jsme si našli takové herecké obsazení, které nebylo nutné nijak speciálně korigovat v jeho hereckém projevu. Složité to bylo v tom, že je to komedie. Bylo nutné najít hranici, kde to ještě bude vtipné a kde by to už bylo trapné a moc by se do toho šlapalo... 

Jaká byla dělba práce mezi vámi a Tomášem Magnuskem, který je uveden u filmu jako autor námětu a zároveň i jako spolurežisér...

Dostal jsem od něho námět, se kterým jsem pracoval jako scénárista. Rozpracovával jsem spíše mladší figury. Tomáš Magnusek, který dlouhodobě pracuje s hereckými legendami, měl na starosti převážně starší herce.   (s  úsměvem) Měl to asi snazší, protože starší herci mají disciplínu, zatímco moje modelky mi stále sdělovali, že se musí ještě domalovat atd. 

Tomáš Magnusek je filmařem, který umí připojit k filmům, na kterých se podílí,  číslovky   2,3... Mohou se diváci těšit na Modelky s.r.o. 2? 

V legraci jsme to s holkama řešili, když jsme jezdili z natáčení. A vymýšleli jsme to opravdu vtipně, i když si nemyslím, že by náš námět dospěl do stádia natočení. Nicméně,  pokud by někdo chtěl do takového projektu dát peníze,  měl by vědět, že naše Modelky s.r.o 2 budou o tom, že modelky unese mimozemská civilizace. Holky jim ovšem jejich civilizaci úplně rozloží...

Dvě otázky pro Karkulku

Odpovídá: 

Lucie Marie Štouračová - jedenáctiletá představitelka malé Karkulky z pohádky Tři bratři (režie Jan Svěrák)

Kdy jsi  poprvé stála před kamerou? 

To vím přesně. Byly mi tři roky a hrála jsme v nějaké reklamě družičku. 

Až budeš velká, budeš herečkou? 

Asi jo, to bych dělala ráda. Jinak bych si i ráda založila svůj vlastní krámek s květinami, čajem a dalšíma věcma. I takový ty potřeby pro zahradničení. Já sice chápu, že mi to nebude vynášet  moc  peněz. Ale takový věci mě strašně baví. Dobrý na tom bude, kdybych to založila já, tak bych byla  ředitelka  a  všechno... A kdybych byla ředitelka a zase někde natáčela, už bych nemusela prosit: Můůůůžu si, prosím, dneska vzít volno na natáčení? Prostě bych si volno vzala a na dveře bych dala cedulku, že jsem pryč. 


Dvě otázky pro porotce

Jiří Kunte - člen odborné poroty Novoměstského hrnce smíchu  

Kdy jste se v poslední době dobře pobavil u filmové komedie? 

Naposledy to bylo u filmu Grandhotel Budapešť. Bylo potěšení sledovat takové množství výborných herců ve filmu, kde je na každém záběru znát radost z filmování. 

A oblíbená filmová hláška? 

Uvezu to pane Lorenc? Ne. A teď? Teď jo. 



Na co zítra? 

Filmové projekce

V pátek 12. června uvedeme v 17 hodin jako soutěžní projekci snímek Díra u Hanušovic režiséra Miroslava Krobota. V hlavním večerním čase - od 19.30 hodin promítneme, opět jako soutěžní, film režiséra Milana Cieslara Život je život.  Pro velký zájem byla komedie Život je život uvedena ještě ve druhém termínu - od  22. hodin. 

Upozorňujeme všechny příznivce festivalového projektu Studentský smích, že ve 14.30 hodin zároveň proběhne v sále Kina 70 soutěž prací žáků filmových škol.

Doprovodné akce

V 17 hodin se na terase Kina 70 uskuteční koncert Kostelecké cimbálovky - kapely z Červeného Kostelce, kterou v 18 hodin vystřídá Jumping drums - bubenická show z Olomouce.

Středa - Den čtvrtý

Ve středu 10. června jsme uvedli v 17 hodin komedii Hodinový manžel v režii Tomáše Svobody. Druhou soutěžní filmovou projekcí byl snímek Intimity režiséra Ivo Macharáčka (v 19.30 hodin). Součástí promítání byla i beseda s filmařskou delegací tvořenou režisérem Macharáčkem a scénáristou Evženem Gogelem. Vstávali jsme však brzy a již v 8.30 hodin jsme promítli pohádkový příběh a malou komedii z nabídky České televize Kdyby byly ryby a Rybička. Jednalo se o promítání pro školy a školky. Ve 14.15 hodin patřil  hlavní sál druhému bloku komedií České televize, který zahrnoval tyto televizní projekty: Škoda lásky - Host u tabule, Škoda lásky - Miška je kouzelná, Pečený sněhulák, Boj o koláč.

Doprovodné akce

Festivalová středa byla v našem diáři označena jako Den s Generali pojišťovnou a.s. Od 15 hodin probíhaly na terase Kina 70 zábavné soutěže a hry Generali pojišťovny a.s. (Simulátor nárazu, Skákací hrad, Házecí hlava). Akci doprovodily svým vystoupením Terénní berušky - děti pěveckého sboru ZŠ Krčín. Od 16 hodin patřila terasa kina zábavné show TV Stars - letní herecké školy A-casting Praha. A konečně v 18 hodin zde zahrála multižánrová hudební skupina Prádelna z Hořic v Podkrkonoší. 

Zpráva od časoměřičů

Snímky Hodinový manžel a Intimity byly soutěžními projekcemi. V sále Kina 70 tak byla přítomna i trojice našich časoměřičů, která zaznamenala, že během promítání filmu Hodinový manžel se diváci projevovali slyšitelným smíchem po dobu 1700 sekund, což je 28,33 procent z celkové stopáže filmu (6000 sekund) Film Intimity inicioval měřitelný smích v délce 953 sekund, což je 15,27 procent celkové stopáže snímku (6240 sekund) 

Festivalová mozaika postřehů, rozhovorů a komentářů...

"Snažili jsme se udělat film, který je nadčasový a může žít delší dobu..."

Na otázky odpovídají: 

Evžen Gogela - scénář snímku Intimity (E.G.)

Ivo Macharáček - režie snímku Intimity (I.M.)

Na počátku filmu Intimity byla nabídka scénáře pro režiséra nebo poptávka režiséra po scénáři? 

I.M. Na počátku všeho byl náš společný nápad. Ruku v ruce s nápadem začala probíhat realizace filmu. 

Byla to vaše první společná spolupráce? 

E.G. My jsme pracovali s Ivem společně již na projektu pohádky Tajemství staré bambitky. A co se týká Intimity, tam jsme i ve společné roli producentů. Scénář tak musel vznikat za pochodu. Už se do něho muselo včlenit předem i to, co si můžeme dovolit, co si nemůžeme dovolit. Co režijně jde zvládnout a co už ne. Nebylo to klasické psaní scénáře, jako když jsme dělali zmiňovanou pohádku. Tam jsem já psal a Ivo to režijně korigoval. Tady jsme spolupracovali ve vztazích, kdy já jsem byl scénárista a Ivo byl producent, potom jsme si role vyměnili a on byl režisér a já producent atd. 

Jak dlouho vznikal scénář? 

E.G. Scénář se píše optimálně rok. Intimity vznikaly asi půl roku. 

A délka samotné realizace filmu? 

I.M. Intimity byl dost speciální projekt v tom, že my jsme v rámci ušetření natáčecího času měli mnoho hereckých zkoušek. Kdybychom to všechno spočítali dohromady, tak realizace trvala okolo těch 30 dní. Tím, že jsme byli perfektně připraveni po hereckých zkouškách, zjistili jsme, že umíme velmi efektivizovat proces výroby filmu a šetřit čas. 

Zároveň jste jako producenti efektivizovali a šetřili i rozpočet filmu...

I.M. (se smíchem) Přesně tak. To bylo nutné...

Když odložíte profese a role scénáristů, režisérů a proměníte se v normální diváky, k jakému druhu humoru inklinujete? 

E.G. Já mám rád poetický, svěrákovský humor. Na druhou stranu mám rád i věci, které dělal Luděk Sobota, Šimek s Grossmanem. Ten lidový humor má svoje kouzlo i své diváky a posluchače. Dokáže lidi rozesmát. 

I.M. Já se klidně přiznám k humoru filmu Sám doma. Staví to na jednoduchém fóru, ale samotný příběh primitivní vůbec není. Je to závažné téma, kdy rodina opustí svoje dítě. Je to v podstatě na sociálku, ale ve výsledku je to nakonec velká legrace. 

Co byste popřáli filmu Intimity? 

E.G. Přáli bychom si, aby film Intimity mohl žít svůj život. Člověk na tom pracuje, připravuje to, natočí. Je to jako dítě, které můžete do toho života už jen nějak popostrčit. Jakmile uběhnou první měsíce, tak si film žije již svým samostatným životem. My můžeme jeho život už jen částečně korigovat ve stylu, kdy půjde film do televize, kdy na festival, na jaký festival. Ale film už věci, které má říci, řekne už sám. 


E.G. Snažili jsme se udělat film, který je nadčasový a může žít delší dobu. Intimity nám při promítání na Slovensku a Polsku potvrdily, že je to film, kterému rozumí i lidé v jiných zemích. Jsou to normální mezilidské vztahy, takže Intimity jsou v tomto smyslu nadnárodním filmem. Ale ambice, že by někdo dokázal náš film prodat i do zahraničí, takové ambice nemáme. Prosadit se v zahraničí, to chce opravdu dobrý rozpočet a dobrého manažera. 

I.M. Jde o to, že v České republice nejsou zastoupeny profese, jako je filmový agent. Člověk, který je schopen takovou věc uchopit, udělat pro to nějakou PR vizi pro určitou zemi, řekněme například pro Francii. Má do této země kontakty a je schopen tam s filmem obchodovat jako s výrobkem. 

E.G. Film je součástí showbyznysu. Můžete to zaměřit na zpěváky, na divadlo, filmy...Když se podíváme na to, co je od nás úspěšné v zahraničí, tak kromě Karla Gotta asi nic. A i ten Karel má svým způsobem velmi omezenou působnost. Takto je to se vším. Byly výjimky v podobě géniů typu Karla Zemana a jeho filmů Cesta do pravěku či Vynález zkázy, které předběhly dobu. Jak říká Ivo, pro prosazení českých filmů v zahraničí by tady musel existovat velký manažer a troufnout si na velkou věc. 

Co bude po Intimity? 

My přesně víme, co bude po Intimity a my to i rádi prozradíme. Je to projekt, na kterém pracujeme už dva roky a vznikl vlastně již před Intimity. Snažíme se tomuto projektu nastavit velkorysé financování, tak to trvá déle, než ten obvyklý rok. Bude to pohádka, která navazuje na naši první společnou práci - Tajemství staré bambitky. 

Ondřej Kepka - herec a režisér

"Já už jsem přispěl... Geniální!"

Když se řekne filmová komedie, jaká věta se vám vybaví? 

Věta? V komedii Svatý rok říká na závěr Jean Gabin nezapomenutelnou větu, která je pro mě nepřekonaným gagem a vůbec koncem filmu. Gabin hraje zloděje, který zakopal svůj lup. Jeho peníze však objeví vesničané a považují nález peněz za zázrak a Boží znamení. Když Gabin přijede na místo a vše zjistí, přitočí se k němu vesničan s kasičkou a požádá jej o příspěvek na stavbu kostela - Gabin pronese: Já už jsem přispěl... Geniální!

Na co zítra? 

Filmové projekce a Rozesmátá kamera

Ve čtvrtek 11. června uvedeme v hlavním večerním čase (od 19.30 hodin) jako soutěžní projekci komedii Modelky s.r.o. realizované pod taktovkou režijního dua David Laňka a Tomáš Magnusek. Součástí projekce bude oblíbené Setkání před oponou - beseda se členy filmařské delegace. Jako nesoutěžní projekce (pro školy) bude ve dvou časech (od 10 a 13 hodin) promítnuta pohádka režiséra Jana Svěráka Tři bratři. Čtvrtý festivalový den - od 16.30 hodin proběhne v sále Kina 70 projekt Rozesmátá kamera, který uvede amatérské hrané snímky, skeče, videoklipy, animované i experimentální snímky. Soutěží se o Cenu Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice. Oceněný amatérský filmař dostane kromě stylového radiopřijímače možnost zveřejnit svůj snímek na YouTube kanále Českého rozhlasu. 

Doprovodné akce

V 16 hodin proběhne zábavné odpoledne s Českým rozhlasem Hradec Králové. V 17 hodin se můžete těšit na Školu popového zpěvu Olomouc, která předvede Letní show 2014 - pěvecké a taneční vystoupení. V 18 hodin nastane ten správný čas pro koncert kapely Bohadloband. 

Program, vstupenky a filmy

Během festivalu bude probíhat prodej vstupenek 2 hodiny před začátkem představení. Promítané snímky uvádíme v kvalitě a formátu 2D Cinemas.

Informace pro média 

Na konci každého festivalového dne obdržíte na vaše elektronické adresy Festivalové zpravodajství - krátký souhrn toho, co přinesl uplynulý den i pozvánku na den příští. K textu si dovolíme vždy připojit i fotografie pro vaše využití, vaši pozornost si dovolíme opět směřovat i na internetovou prezentaci našeho festivalu www.hrnecsmichu.cz, kde najdete všechny potřebné detailní informace o prezentovaných filmech, pozvánky k doprovodným akcím, videogalerii a fotogalerii festivalu. Realizační štáb filmového festivalu bude potěšen, jestliže využijete naše festivalové zpravodajství k další propagaci festivalu. 


Na setkání s Vámi se těší a za spolupráci při propagaci festivalu děkuje

Ilona Daňková, ředitelka festivalu

mobil: 602 972 780, tel.491 470 358

e-mail: dankova.klub@novemestonm.cz 

9. června - Den třetí

V úterý 9. června jsme promítli v dopoledních hodinách - jako nesoutěžní projekci ( školní představení) snímek Vybíjená režiséra Petra Nikolaeva. Stejný snímek byl prezentován i jako soutěžní v hlavním projekčním čase od 19.30 hodin. Druhou soutěžní projekcí v průběhu festivalového úterý byla komedie Parádně pokecal režiséra Tomáše Pavlíčka (sál Kina 70 v 17 hodin). Naší nejmladší divácké generaci představované dětmi z mateřských a základních škol jsme promítli - od 8.30 hodin pásmo pohádek pod společným názvem: Večerníček slaví 50 let. Součástí projekce byly drobné soutěže o ceny. U příležitosti uvedení snímků Parádně pokecal a Vybíjená navštívily náš festival filmařské delegace, které v moderaci Michala Jančaříka besedovaly s diváky pod stříbrným plátnem Kina 70. Za komedii Parádně pokecal byl přítomen osobně její režisér Tomáš Pavlíček. Projekci snímku Vybíjená přijeli do Nového Města nad Metují doprovodit mladí herci: Jakub Burýšek, Johana Vašková a Roberta Pracná. Samostatným hostem festivalového úterý byl herec Igor Bareš. 

Zpráva od časoměřičů

Snímky Vybíjená a Parádně pokecal byly soutěžními projekcemi. V sále Kina 70 tak byla přítomna i trojice našich časoměřičů, která zaznamenala, že během promítání filmu Vybíjená se diváci projevovali slyšitelným smíchem po dobu 370 sekund, což je 6,56 procent z celkové stopáže filmu (5640 sekund) Komedie Parádně pokecal iniciovala měřitelný smích v délce 172 sekund, což je 3,7 procent celkové stopáže snímku (4620 sekund) 

Festivalová mozaika postřehů, rozhovorů a komentářů...

Tomáš Pavlíček - režisér snímku Parádně pokecal 

"Když si scénář píšu, tak si film osobně v hlavě už trochu natáčím..."

Pane režisére, festivalová kronika nám říká, že nejste na Novoměstském hrnci smíchu poprvé...? 

Máte pravdu. Každopádně je to velmi příjemná věc vrátit se do Nového Města nad Metují na váš festival. My jsme tady před několika lety vyhráli v soutěži Studentský smích a už tehdy porota říkala: Až natočíte další film a bude to zase komedie, tak se vraťte sem. (s úsměvem) Tak jsme se vrátili. Můj celovečerní debut Parádně pokecal je komedií a v tomto žánru se hodlám udržet a točit stále komedie. Je to potřeba, točit komedie! 

Co se týká komedie Parádně pokecal, nejste jen režisérem filmu...

Jsem režisér i scénárista. Vždycky jsem chtěl, aby moje věci byly nějakým způsobem autorské a osobní. Tak jsem si to ze sebe vydoloval sám. Teď píšu do budoucna další scénář. Uvidím, kdy mě to přestane bavit... Být současně režisérem i scénáristou mi přináší vítaný díl osobní umělecké svobody. A také, když si scénář píšu, tak si film osobně v hlavě už trochu natáčím. Už při psaní scénáře tak mohu pracovat již s nějakým zamýšleným režijním stylem. Někdy se scénář od výsledného filmu hodně liší. U mě to neplatí, protože už předem vím, jak to budu konkrétně záběrovat, vést herce, jak budu řešit střih.

O čem je váš nový připravovaný scénář? 

Je to o rodině. Jedná se o trojgenerační výpověď o jednom společném rodinném výletě, a víc bych zatím neprozrazoval...

Název vašeho debutu Parádně pokecal zní velmi originálně...

Přibližně v polovině scénáře měním pracovní název na finální, protože v průběhu psaní scénáře se název filmu konkretizuje a významově posouvá. Původní pracovní název byl Štěpán si pokecal, dílčí název byl i Utržené sluchátko, potom vznikl název Parádně pokecal. Je to film o komunikaci, o pomyslném potřísnění životem. Film míchá i více stylů. A samozřejmě i ten název je trochu provokativní, s tím jsme samozřejmě počítali. 

Jste čerstvým absolventem režie. Na jakou profesní dráhu se vydáte? 

To je věc, kterou od příštího týdne začínám řešit. Dokud jsem byl na škole, tak jsem se staral jen o školní věci. Asi to bude náročné, ale nebojím se toho, co přijde. I v mém filmovém debutu se hrdina musí vydat přes překážky a těšit se na ně. Zatím svoji jasnou cestu definovanou nemám. Uvidíme, jak to dopadne. Čím blíže budu v profesním životě kameře a herci, tím pro mě lépe. 


Jakub Burýšek - herec, představitel role ve filmu Vybíjená

Ve filmu Vybíjená jste byl obsazen do role společně s Michalem Suchánkem...

Michal Suchánek hraje ve filmu postavu Toma v dospělosti a já tuto roli představuji v mládí. 

Nabízí se předpoklad, že důležitým prvkem při castingu do filmu Vybíjená byla právě podobnost vaší fyziognomie s Michalem Suchánkem? 

Já jsem původně na ten konkurz jet nechtěl, protože jsem si říkal, že nejsem Michalu 

Suchánkovi příliš podobný a bude to zbytečná dlouhá cesta od nás z Ostravy do Prahy. Říkal jsem si, že to moc nemá cenu. Z castingu mi ale sdělili, abych přijel, protože kdybych nebyl Michalovi vůbec podobný, že by mi nepsali. Tak jsem přijel. I když jsme na to moc nesázel, nakonec jsem roli dostal. 

Byla role ve snímku Vybíjená vaším filmovým křtem? 

V Ostravě se realizoval seriál Rozsudek z prostředí soudních síní. V jednom dílu toho seriálu jsem hrál. A také jsem měl roli v pohádce Jana Svěráka "Tři bratři". Tam jsem hrál kuchtíka. (se smíchem) Tam jsem se ale opravdu jen mihnul a měl svých deset sekund slávy. 

Vaše veselá historka z natáčení filmu Vybíjená? 

Točili jsme na Slapech. A v této lokalitě byla scéna, kde jsem měl s mojí filmovou partnerkou scénu s líbáním. Bylo to krásně nasvícené a já měl partnerku vyhodit na takovou zídku, skočit tam za ní, zahájit dialog končící polibky. No, a já jsem ji na tu zídku vyhodil a skočil... Ale asi jsem měl přebytek energie, takže jsem na zídku nevyskočil, ale hned jsem ji celou přeskočil a zapadl někam dozadu. Kolem partnerky jsem se opravdu jen mihnul. 


Festivalový host - herec Igor Bareš

"Trochu strádám v tom, že nejsou na repertoáru kvalitní detektivní komedie... "

Je to vaše první návštěva novoměstského filmového festivalu? 

Na festivalu Novoměstský hrnec smíchu jsem byl před takovými čtrnácti, patnácti lety. Pamatuji se, že zde byla projekce filmu Výlet Alice Nellis... To byla moje zatím první návštěva vašeho festivalu.

A nyní je to návštěva druhá...

Toto je návštěva druhá. Váš kraj je mi osobně velmi blízký, protože na nedalekém Kuksu jsem se před sedmi lety ženil. Mám s tím spojené milé vzpomínky a cesta sem je pro mě příjemným výletem. 

Areál Kuksu nyní prošel výraznou revitalizací... 

Četl jsem o tom a viděl i nějaké fotografie. (s úsměvem) Jsem ale staromilec, takže možná nebudu až tak jednoznačně nadšen změnami tamního areálu. Ještě před tím, než jsem se na Kuksu oženil, jsem tam několikrát byl. A rozmáchlé baroko hraběte Šporka mě velmi zaujalo, i když jsem točil Toulky českou minulostí. Genius loci Kuksu mě zaujal natolik, že jsem se tam rozhodl udělat ten důležitý životní krok. 

Jaký druh humoru preferujete? 

Mám rád černý humor. Rád se ale pobavím i nad starými díly Televarieté, protože Vladimír Dvořák a Jiřina Bohdalová jsou, alespoň pro mě, nedostižnými konferenciéry. Mám rád také humor Monty Pythonů... Trochu strádám v tom, že nejsou na repertoáru kvalitní detektivní komedie. To je nedoceněný žánr. 

V jaké aktuální divadelní roli se nyní nacházíte? 

Asi před dvěma měsíci jsem měl poslední premiéru v Národním divadle, ze kterého odcházím. Ta hra se jmenuje Audience u královny. Je to o současné anglické královně, během jejíž vlády se vystřídalo více ministerských předsedů. Roli královny Alžběty II. hraje Iva Janžurová. A já jsem jedním z těch osmi britských premiérů, kteří se vystřídali v čele vlád během jejího panování. Tato hra je, myslím, velmi zásadní počin činohry Národního divadla v režii Alice Nellis. Musím říci, že jsem byl velmi rád u toho, když paní Janžurová odvádí tak maximální výkon, kdy se oprostila od nánosů pouhé televizní zábavy a odvádí výbornou divadelní práci. Jsem rád, že se na to mohu dívat a být u toho. 

Kam zamíříte po odchodu z Národního divadla...

Přijal jsem angažmá v divadle Na Vinohradech. 

Máte nějaké herecké přání ohledně nabídnutých rolí, které zatím nebylo vyslyšeno? 

Já jsem neměl nikdy žádný herecký sen. Mně se vždycky všechno plnilo poměrně rychle a poměrně snadno, zejména tedy v Brně, kde jsem si odžil divadelní žně. Posledních dvanáct, třináct let, kdy jsem byl v angažmá v Praze, jsem dostával také velké role. Mám ale skutečně jednu postavu, kterou bych chtěl hrát. Je ve hře O myších a lidech, kterou napsal John Steinbeck. Tam vystupuje dvojice tuláků, z nich jeden se jmenuje Lennie. Toho bych si rád zahrál. Ale pokud se mi to nesplní, tak to nevadí... S tou změnou, která v mém životě nastala, přichází velká řada nabídek nejrůznějšího typu. Musel jsem tak odmítnou například hostování v Hradci Králové, musel jsem odmítnout vyučovat na DAMU... Nejbližší divadelní premiéra mě nyní čeká v Brně ve hře Je třeba zabít Sekala. Hrát roli Sekala, taková nabídka se neodmítá. Tento moravský western je mi velmi blízký.

Na co zítra? 

Soutěžní filmové projekce

Ve středu 10. června uvedeme v 17 hodin komedii Hodinový manžel v režii Tomáše Svobody. Druhou soutěžní projekcí tohoto dne bude představovat snímek Intimity režiséra Ivo Macharáčka (v 19.30 hodin) 

Soutěžní projekce České televize 

Již v 8.30 hodin uvedeme pohádkový příběh a malou komedii z nabídky České televize Kdyby byly ryby, Rybička. Jedná se o promítání pro školy a školky

Ve 14.15 hodin promítneme v hlavním sále 2. blok komedií České televize, který bude zahrnovat tyto televizní projekty: Škoda lásky - Host u tabule, Miška je kouzelná, Pečený sněhulák, Boj o koláč.

Doprovodné akce

 Festivalová středa je v našem diáři specifikována jako Den s Generali pojišťovnou a.s., a tak již v 15 hodin započnou na terase Kina 70 zábavné soutěže a hry Generali pojišťovny a.s. (Simulátor nárazu, Skákací hrad, Házecí hlava). Akci doprovodí svým vystoupením Terénní berušky - děti pěveckého sboru ZŠ Krčín. Od 16 hodin bude terasa kina patřit zábavné show TV Stars - letní herecké školy A-casting Praha. A konečně v 18 hodin bude terasa kina místem koncertu multižánrové hudební skupiny Prádelna z Hořic v Podkrkonoší.

Informace pro média 

Na konci každého festivalového dne obdržíte na vaše elektronické adresy Festivalové zpravodajství - krátký souhrn toho, co přinesl uplynulý den i pozvánku na den příští. K textu si dovolíme vždy připojit i fotografie pro vaše využití, vaši pozornost si dovolíme opět směřovat i na internetovou prezentaci našeho festivalu www.hrnecsmichu.cz, kde najdete všechny potřebné detailní informace o prezentovaných filmech, pozvánky k doprovodným akcím, videogalerii a fotogalerii festivalu. Realizační štáb filmového festivalu bude potěšen, jestliže využijete naše festivalové zpravodajství k další propagaci festivalu. 


Na setkání s Vámi se těší a za spolupráci při propagaci festivalu děkuje

Ilona Daňková, ředitelka festivalu

mobil: 602 972 780, tel.491 470 358

e-mail: dankova.klub@novemestonm.cz 

8. června - Den druhý

Festivalové pondělí uvedlo jako soutěžní projekci od 19.30 hodin snímek Babovřesky 3 režiséra Zdeňka Trošky, který doplnilo tradiční setkání před oponou - beseda diváků se členy filmařské delegace. A filmařská delegace s volacími znaky Babovřesky 3 byla opravdu početná: režisér Zdeněk Troška, herečky Jana Altmanová, Jarmila Bursová, Růžena Havlová, Jaroslava Ulrichová, herec Radek Zima. Festivalové dění však začalo již v ranních hodinách, kdy jsme od  8.30 hodin promítali pro základní a mateřské školy pásmo pohádek. V 15 hodin proběhl v sále Kina 70 workshop Ondřeje Kepky zaměřený na práci s fotoaparátem, kamerou, střihem a zvukem. V 15.30 hodin byl uveden 1. blok komedií České televize (Nevinné lži, Neviditelní, Marta a Věra). Z doprovodných akcí velký zájem vzbudilo Čarování s bublinami - "Bubble show Pavla Rollera, na který navázal koncert muzikálové zpěvačky Ireny Kousalové. V 19 hodin se ve Společenském sále Kina 70 uskutečnila vernisáž výstavy Procházka historickým jádrem Nového Města nad Metují (výstava je ke zhlédnutí po dobu konání festivalu)

Zpráva od časoměřičů

Komedie Babovřesky 3 byla soutěžní projekcí. V sále Kina 70 tak nechyběla trojice našich časoměřičů, která zaznamenala, že během promítání se diváci projevovali slyšitelným smíchem po dobu 1596 sekund, což je 25,82 procent z celkové stopáže filmu (6180 sekund)

Na co zítra?

Filmy

V úterý 9. června promítneme v dopoledních hodinách - jako nesoutěžní projekci ( školní představení) snímek Vybíjená režiséra Petra Nikolaeva. Stejný snímek však bude prezentován jako soutěžní v hlavním projekčním čase od 19.30 hodin. Druhou soutěžní projekcí v průběhu festivalového úterý bude komedie Parádně pokecal režiséra Tomáše Pavlíčka (sál Kina 70 v 17 hodin). A málem bychom opomenuli naši nejmladší diváckou generaci představovanou dětmi z mateřských a základních škol. Pro ně v sále Kina 70 promítneme - od 8.30 hodin pásmo pohádek pod společným názvem: Večerníček slaví 50 let. Součástí projekce budou drobné soutěže o ceny.

Doprovodné akce

Dění v sále Kina 70 doplní i "outdoorové" akce na jeho terase. V 17 hodin se můžete těšit na koncert dívčího tria ze Dvora Králové n.L. Trio diamantes, které v 18 hodin vystřídá koncert rock and rollové kapely Pozdní sběr (hrající "jižansko moravský rock")

Festivalová mozaika postřehů a komentářů...

Michal Jančařík - hlavní moderátor festivalu

Když se řekne filmová komedie, který gag, situace či věta vám okamžitě naskočí?

"Nedaj - li mně tu medaili, liguééére, liguééére! Vlasta Burian je pro mě právem Králem komiků. Nesmírně zajímavý člověk. Známe ho jako komika, ale byl taky výborný sportsmen, chytal fotbal za Spartu, neméně dobře hrál tenis... "

Zdeněk Troška - režisér

Čeho by mělo být v dobré komedii jen trošku a čeho hodně?

Trošku? Jako šafránu by mělo být té každodenní obyčejnosti a vulgarity, která bohužel proniká na stránky knih a plátna kin. Já neznám skoro český film, kde by se nesouložilo, kde by herečka neukázala svoje přednosti a tak dále. Jestli se režiséři domnívají, že jsou tím odvážní, tak to zaspali dobu. To bylo možná odvážné před revolucí. Toho by mělo být v komediích opravdu jen trošku, jako šafránu. V nezbytně nutných případech... A čeho by mělo být naopak hodně? Lehkosti života, pohody, lásky a to přímo biblické lásky k bližnímu. O tom to je, aby se měli lidi rádi. Humor může být ironický, sarkastický, ale nesmí být sprostý. Komedie by měla být pohlazením, radostí a měla by být úsměvná od začátku do konce.

Ondřej Kepka - herec, režisér, organizátor festivalového workshopu pro amatérské filmaře

Amatér je od slova" amare" - milovat
Dá se objevit na amatérském workshopu osobnost, která bude v budoucnu například novým Hřebejkem?

(s úsměvem) Na takovémhle workshopu asi nového Hřebejka neobjevím, protože to bych musel být čaroděj, Dobroděj... Ale řekl bych, že začínající filmaři, já používám s oblibou označení amatéři, protože to označení vzniklo z latinského amare - milovat a neznamená to vůbec něco jako diletant, kam se to označení někdy dostává, že ti v dobrém slova smyslu amatéři se hodně zabývají tou technologií. Technologie je přetěžují a berou jim čas. Řeší karty, převody formátů apod. Takových devadesát procent času věnují těmto otázkám. Forma tak vítězí nad obsahem. Používanou technikou se svět amatérů přiblížil profesionálům. HD kamera je dnes každá kamera. Problém je tak v tom, že se plete profesionální vybavení s profesionálně zpracovaným obrazovým sdělením. Ale řekl bych, že za poslední rok, dva se situace již trochu změnila. Některé amatérské filmy ve festivalovém projektu Rozesmátá kamera tak byly i lepší, než ty takříkajíc profesionální. U amatéra je výhodou uvolněnost. On nemusí... Když se to prostě nepovede, tak se nic neděje, nikdo nikomu nevypoví smlouvu, neplatí penále, nikdo není zdrcen, že nedostane novou práci, protože tu momentální zkazil.

Festivalový rozhovor
Na otázky odpovídá:
Věra Míšková - novinářka, filmová kritička, členka odborné festivalové poroty Novoměstského hrnce smíchu

1 - Jak je vlastně možné objektivně hodnotit například film, který může vzbuzovat stejný počet subjektivních pocitů, kolik ho sleduje diváků? Do jaké míry musíte tlumit Vy sama subjektivní pocity, abyste byla objektivní?

Objektivita je možná vždy jen do určité míry, subjektivní je vždy vkus, u komedií smysl pro humor, základní obliba daného žánru atd., tzn. všeobecný dojem z filmu. Objektivní kritéria však existují, a týkají se jednotlivých složek (scénář, režie, herecké výkony), jedním slovem profesionality a adekvátnosti tématu. Z toho vyplývá, že tlumit subjektivní kritéria je třeba jen natolik, aby nepřevýšila ta objektivní. Takže i když například fantasy není vůbec můj oblíbený žánr, musím umět rozpoznat a ocenit profesionální kvality Pána prstenů od slabších děl tohoto žánru.

2 - Na dobré či špatné filmové kritice může záviset i komerční úspěch či neúspěch filmu? Jak se s touto odpovědností, v současném světě protkaném ekonomickými vazbami, vyrovnáváte -eventuelně, jakým tlakům je v tomto směru vystaven filmový kritik?

Jsem přesvědčena, že současná kritika nemá na komerční úspěch sebemenší vliv - pokud by měla, nebyly by například za loňský rok na druhém místě v tabulce návštěvnosti Babovřesky, ale Cesta ven, na kterou naopak nepřišel téměř nikdo. Osobně žádný tlak nepociťuji a odpovědnost cítím výhradně z hlediska snahy o co největší míru objektivního hodnocení.

3 - Stalo se Vám někdy, že jste se u filmu dobře bavila, ale zároveň jste věděla, že od Vás dobrou kritiku nedostane?

Nestalo - pokud se dobře bavím, jsem zároveň ráda, že mohu divákům film doporučit. Někdy mám výhrady k jednotlivostem, ale abych v recenzi odmítla film, u kterého jsem se sama dobře bavila, na takovou situaci si nepamatuji.

4- Jak si stojí česká filmová kritika v porovnání se zahraničím (jakou úlohu plní, jakou má důležitost, jak je vnímána veřejností)?

Nemám dost velký přehled o stavu a důležitosti kritiky v zahraničí, ale myslím, že česká kritika obecně velkou váhu nemá - viz odpověď na otázku č. 2. Čeští diváci, kteří se zajímají o film hlouběji, mají spíše své jednotlivé oblíbené a neoblíbené recenzenty.

5 - kolikrát si musí člověk pustit film, aby na něj napsal kritiku. Stačí jednou nebo je to zevrubná analýza pro mnoho repríz?

Za současného stavu kinematografie, která obecně upřednostňuje spíše jednoduché filmy i stavu médií, která kritice věnují jen tolik prostoru, že jde de facto o více méně stručné recenze, většinou stačí vidět film jednou. Dvakrát jen tehdy, když si nejsem svým úsudkem zcela jistá, pak si dám ještě "jednu šanci" názor poopravit.

6- Jakou světovou a českou filmovou komedii máte nejraději?
Je takřka nemožné jmenovat jednu, ale je-li to nezbytné, tak ze světových Někdo to rád horké,
z českých Světáci.

7 - Jste členka festivalové poroty Novoměstského hrnce smíchu. Jak hodnotíte obecně současnou úroveň české filmové a televizní komediální tvorby?
Její úroveň bohužel klesá spolu s tím, jak obecně klesá profesionalita českých filmových tvůrců, což se u komedií jako jednoho z nejtěžších žánrů projevuje násobně. Donedávna nadsazené rčení, že v Česku může točit každý, se stalo realitou, do kin se obecně dostávají stále častěji filmy samouků. V televizi pak drtivá většina "komedií" nepřekračuje kvalitativní rámec někdejších bakalářských příběhů, leckdy jich ani nedosahuje.

8 - Do jaké míry "zamíchaly kartami" filmové publicistiky a filmové kritiky moderní informační a komunikační technologie? Mám na mysli internet, sociální sítě....

Zamíchaly jimi stejně, jako zamíchaly tvorbou především snadnou dostupností : dnes může psát o filmu každý, kdo má chuť psát: do blogů, na sociální sítě, na uživatelské stránky a diváci resp. čtenáři se proto nemohou ani příliš orientovat v rozdílu mezi erudovanou recenzí/kritikou a pouhým pocitovým hodnocením, jehož je plný právě internet.

9 - Dokáže filmový kritik vypnout a sledovat film, aniž by vědomě či podvědomě zaujímal stanoviska a hodnotil?

Pokud jde o dobrý film, tak ano, ten člověka automaticky pohltí, a je jednou z nejpříjemnějších částí této profese o takovém filmu potom přemýšlet, rozebírat si jeho kvality a hledat správná slova a argumenty, jimiž ho doporučím divákům. U slabých filmů vypnout nelze, tam ono hodnocení naskakuje v hlavě automaticky.

10 -Sledujete filmy, které hodnotíte v kině na velkém plátně, nebo postačí i televizní obrazovka?

Zhruba v 95 procentech na filmovém plátně, výjimečně na obrazovce nebo v počítači - to pokud z nějakých důvodů nemohu jít na novinářskou projekci a chci mít recenzi v novinách aktuálně.

11 - Psala jste postřehy z filmového festivalu v Cannes... Troufla byste si na jeden postřeh z festivalu Novoměstský hrnec smíchu? Co by bylo obsahem tohoto postřehu?

Můj hlavní dojem se týká nesmírně příjemné a zaujaté atmosféry - dokonce bez ohledu na kvalitu posuzovaných filmů. Přátelský vztah, zaujetí a odpovědnost bez ohledu na pomyslnou velikost festivalu, cítím jak mezi porotci, tak mezi organizátory  festivalu. A účast filmařů na projekcích a besedách svědčí o tom, že i oni si Novoměstský hrnec smíchu a jeho ceny považují.

Informace pro média

Na konci každého festivalového dne obdržíte na vaše elektronické adresy Festivalové zpravodajství - krátký souhrn toho, co přinesl uplynulý den i pozvánku na den příští. K textu si dovolíme vždy připojit i fotografie pro vaše využití, vaši pozornost si dovolíme opět směřovat i na internetovou prezentaci našeho festivalu www.hrnecsmichu.cz, kde najdete všechny potřebné detailní informace o prezentovaných filmech, pozvánky k doprovodným akcím, videogalerii a fotogalerii festivalu. Realizační štáb filmového festivalu bude potěšen, jestliže využijete naše festivalové zpravodajství k další propagaci festivalu.

Na setkání s Vámi se těší a za spolupráci při propagaci festivalu děkuje

Ilona Daňková, ředitelka festivalu

mobil: 602 972 780, tel.491 470 358

e-mail: dankova.klub@novemestonm.cz 

Den první

Poklička zvednuta!

Dámy a pánové, vážení příznivci českého filmového a televizního humoru. Již 37. ročník festivalu Novoměstský hrnec smíchu, přehlídky české filmové a televizní komediální tvorby, byl slavnostně zahájen. Ceremonii v hlavním sále Kina 70 předcházely akce na novoměstském Husově náměstí a terase kina. Ve 14 hodin se uskutečnil na náměstí koncert  zpěváka Martina Maxe. Svoje sportovně - taneční umění předvedly týmy místního Stepíku, zahrály legendární Kroky Michala Davida. Na terase kina vystoupily opět týmy Stepíku Fitness Team, aplaus publika sklidili mladí chůdaři z tělesa Long Vehicle Circus i Spolek historických tanců. Na terase kina zahrál a zazpíval i Martin Maxa.  


Festival v gala 

Slavnostní zahájení festivalu proběhlo 7. června v 19 hodin v hlavním sále Kina 70. Červený koberec do našeho kinosálu sice nevede, ale přesto (možná i právě proto) k nám zavítala řada osobností filmového světa. Festival zahájila patronka festivalu, královna české komedie,  herečka Jiřina Bohdalová. Nechyběla ani řada dalších významných hostí včetně členů obou festivalových porot. V Kině 70 jste tak mohli potkat i režiséra Václava Vorlíčka, herečku Terezu Brodskou,či herce a režiséra Ondřeje Kepku,  Cenu za nezapomenutelné role v českých komediích zde převzal herec Viktor Preiss, který pod stříbrným plátnem novoměstského Kina 70, mimo jiné, řekl.: "Já jsem za těch 45 let u divadla zahrál těch komedií více, než těch Shakespearů atd.. A byly mi milejší, protože jsem měl z nich lepší pocit... Mám rád tenhle žánr. Přál bych si, aby tento filmový festival kultivoval diváky a aby diváci kultivoval i nás, kteří humor děláme. Když vy diváci nám dáte najevo, že takto ne, tak my se zlepšíme".   


První soutěžní projekce

Na slavnostní zahájení festivalu navázala první soutěžní filmová projekce. Představil se na ni snímek režisérky Ireny Pavláskové Fotograf. Po skončení projekce proběhla tradiční beseda před oponou, na které se divákům představila nejen paní režisérka Pavlásková, ale také protagonistka jedné z hlavních rolí Máša Málková a další herečky, které ztvárnily role ve zmiňovaném snímku: herečky Zuzana Vejvodová, Bára Fišerová, Dagmar Zázvůrková a Iveta Jiřičková. Protože byl snímek Fotograf soutěžním filmem, nechyběla v sále ani trojice našich časoměřičů, která zaznamenala, že během promítání (stopáž filmu byla 8280 sekund) se diváci projevovali hlasitým a měřitelným smíchem po dobu 621 sekund (což činilo 7,5 procent z celkové filmové stopáže)

Výstava fotografií Jakuba Ludvíka 

Před zahájením festivalu proběhla vernisáž fotografií z tvůrčí dílny známého fotografa celebrit Jakuba Ludvíka. Výstava je umístěna v novoměstském hotelu Rajská zahrada. Snímky prezentují herecké osobnosti spjaté s novoměstským festivalem. 

Rozesmátá kamera

Součástí festivalu je i projekt Rozesmátá kamera, ve kterém soutěží amatérské filmy komediálního žánru, hrané snímky, skeče, animované snímky, experimentální snímky a videoklipy. Hlavní cenou pro nejlepšího tvůrce byla kamera s FullHD rozlišením. Právě tu předával na pódiu herec a režisér nejlepšímu amatérskému tvůrci, který v projektu Rozesmátá kamera zvítězil: stal se jím pan Ondřej Česák. 


Program, vstupenky a filmy

Během festivalu bude probíhat prodej vstupenek 2 hodiny před začátkem představení. Promítané snímky uvádíme v kvalitě a formátu 2D Cinemas. Přesné časy představení, kompletní výčet prezentovaných snímků a detailní program včetně dalších doplňujících informací získáte na internetové adrese : www.hrnecsmichu.cz 


Festivalové ceny

Festival rozdělí mezi nejlepší snímky tyto ceny : Zlatý prim televizní a filmový), Cenu za režii , Cenu za nejlepší mužský a ženský herecký výkon, Cenu Zdeňka Podskalského, Cenu za výtvarný počin, CENU FITES, Cenu herecké asociace. Cenou, která  nakonec dala název celému festivalovému dění, je Cena diváků - Novoměstský hrnec smíchu (cena udělovaná na základě měření procent smíchu v rámci filmové projekce). O zaznamenání se stará  přímo v sále Kina 70 trojice našich časoměřičů se stopkami v rukou. Dodejme pro úplnost, že snímky studentů filmových škol soutěží o cenu festivalové poroty mladých Studentský smích - cenu Pavla Melounka. 


Festivalová mozaika postřehů a komentářů...

Jakub Ludvík - fotograf 

"Musíte si lidí vážit a musíte je mít rád "

Jaký byl výběr osob pro výstavu vašich fotografií, která byla dnes otevřena slavnostní vernisáží? Základním kritériem pro výběr fotografovaných osob byl ten fakt, že se účastní tohoto filmového festivalu. Bylo složité získat pro fotografování některého z herců? Mám velkou úctu k lidem, které fotografuji. S panem Preissem mi trvalo rok, než jsme se domluvili.... Takový pan Preiss či pan Abrhám, to jsou citlivé duše a nemají důvod, proč se takto fotit. Lidé jako oni se běžně takto nefotí a pro mě je velká čest, že jsem mohl jejich snímky udělat. Přesto se vkrádá na mysl, že herec je profesionál a objektivu fotoaparátu nastaví konkrétní výraz... Samozřejmě. Já se ale snažím udělat fotografii toho, co je pod povrchem. Potřebujete k tomu vždy cit a pokoru. Musíte si těch lidí vážit a musíte je mít rád. 


Martin Maxa - zpěvák

"Světáci - to je pro mě svatý grál filmového humoru"

Jaký máte vztah k českému filmovému humoru? 

Já mám k filmovému humoru a k humoru vůbec velký respekt. Protože dělat humor, to bude asi v showbyznysu ta nejtěžší kategorie. Nepohrdám ani filmovým, ani divadelním humorem. Po hříchu však musím konstatovat, že jen málokterá komedie mě doopravdy rozesměje. I v tomto žánru, jako v každém žánru, i tady je spousta škváru a šmíry. Co se mi líbí a nemělo chybu, i když už je to letitá záležitost? Film Světáci, to je pro mě svatý grál filmového humoru. 


Jaroslav Červinka- vedoucí Kina 70

"Pro červnový festival začínáme pracovat už v březnu "

Jaký je Novoměstský hrnec smíchu viděný z promítací kabiny? 

Samozřejmě, je to spousta práce. Pro červnový festival začínáme pracovat už v březnu, aby všechno klapalo a nenastaly nějaké problémy při odbavení filmů... 

Mění se filmy, mění se i technika? 

Snažíme se každým rokem obnovovat náš odbavovací technický servis. Znamená to, že opět letos máme trochu jinou techniku, než v loňském roce. 

Jste vůbec schopen při promítání filmů sledovat jejich obsah? 

V pravém slova smyslu si na festivalu promítaných filmů moc neužiju. Sleduji opravdu spíše technický průběh promítání a obsah jde trochu stranou. 

Technika může i zklamat? 

Občas se něco samozřejmě přihodí, ale byly to vždy jen drobnosti. Vypadla zvuková aparatura, selhal mikrofonek... To k tomu asi patří, i když si přejete, aby to proběhlo bez sebemenších chybiček, ale stává se to...

Jaký druh filmového humoru se vám líbí? 

Mám rád například humor Zdeňka Trošky. Trilogie Slunce, seno... Jeho pohádky...Líbí se mi i výpravnost jeho filmů, zejména tedy jim realizovaných pohádek. 


Petr Hable - starosta Nového Města nad Metují

"Nejsou to Karlovy Vary, ty jsou na jiném stupni, na kterém bychom ale ani Novoměstský hrnec smíchu vidět nechtěli"

Kolik vlastně městskou pokladnu festival stojí? 

Město přispívá na festival částkou 800 000 korun českých. Neplánujeme tuto částku ani navyšovat, ani snižovat. Myslím si, že rozsah festivalu je pro naše město optimální a splňuje naše očekávání. 

Máte nějakého favorita mezi letos promítanými snímky? 

Moc filmů, které zde budou promítány, jsem neviděl. Ale myslím si, že film Život je život, který bude na festivalu  ve druhé polovině týdne uveden, bude asi favoritem. Také se na něj jako divák chystám. 

Festival má již dlouhou tradici...

Myslím si, že v Novém Městě nad Metují není starší, tradičnější akce, než je Novoměstský hrnec smíchu. Je to už 37. ročníků a jsme rádi, že si stále drží duch rodinného festivalu, alespoň takto nám to říkají umělci, kteří sem přijíždí jako na místo pro odpočinek, místo, kde se mohou setkat i pobavit se svými  přáteli. Nejsou to Karlovy Vary, ty jsou na jiném stupni, na kterém bychom ale ani Novoměstský hrnec smíchu vidět nechtěli. 


Jakub Štěpán - herec, dabér, člen festivalové poroty mladých

"I ve studentských filmech se odráží špatná nálada ve společnosti "

Co se týká studentských snímků, které hodnotíme...Dneska jsme dávali hlavy dohromady, jestli si stojíme za svým rozhodnutím. Myslíme si, že rok od roku je úroveň studentských filmů lepší a lepší. Z nepochopitelného důvodu se však i ve studentských filmech odráží špatná nálada ve společnosti. Některý filmy jsou tak ponurý a děsivý, že v nich na první pohled nevidíte humor a komedii. 


Irena Pavlásková - režisérka filmu Fotograf 

Jak dlouho trvalo natáčení snímku Fotograf? Natáčení trvalo přesně 46 natáčecích dní, což jsou dny po 12-ti hodinách natáčení. Před tím byla tři měsíce příprava, střižna atd. Kolika natáčecích dní se účastnil přímo pan Saudek? Občas se chodil podívat na scény fotografování, přišel se například podívat, jak jsme zařídili ateliér, kde se odehrává hlavní děj. Ten byl udělaný přesně podle Janova ateliéru.  


Na co zítra?

Festivalové pondělí uvede jako soutěžní projekci od 19.30 hodin snímek Babovřesky 3 režiséra Zdeňka Trošky, který doplní tradiční setkání před oponou - beseda diváků se členy filmařské delegace. Začínáme však již ráno v 8.30 hodin, kdy pro žáky a žáčky základních škol a mateřinek promítáme pásmo pohádek. V 15 hodin proběhne v sále Kina 70 workshop Ondřeje Kepky zaměřený na práci s kamerou, střihem a zvukem. V 15.30 hodin uvedeme 1. blok komedií České televize (Nevinné lži,  Neviditelní, Marta a Věra). Z doprovodných akcí si vás dovolujeme pozvat na terasu Kina 70, kde v 17 hodin proběhne Čarování s bublinami - “Bubble show Pavla Rollera, na které naváže koncert muzikálové zpěvačky Ireny Kousalové. 


Informace pro média 

Na konci každého festivalového dne obdržíte na vaše elektronické adresy Festivalové zpravodajství - krátký souhrn toho, co přinesl uplynulý den i pozvánku na den příští. K textu si dovolíme vždy připojit i fotografie pro vaše využití, vaši pozornost si dovolíme opět směřovat i na internetovou prezentaci našeho festivalu www.hrnecsmichu.cz, kde najdete všechny potřebné detailní informace o prezentovaných filmech, pozvánky k doprovodným akcím, videogalerii a fotogalerii festivalu. Realizační štáb filmového festivalu bude potěšen, jestliže využijete naše festivalové zpravodajství k další propagaci festivalu. 


Na setkání s Vámi se těší a za spolupráci při propagaci festivalu děkuje

Ilona Daňková, ředitelka festivalu

mobil: 602 972 780, tel.491 470 358

e-mail: dankova.klub@novemestonm.cz 

Návrat na úvodní stranuVIDEOGALERIEKONTAKTYMEDIÁLNÍ MONITORINGFOTOGALERIEMINULÉ ROČNÍKYAKTUÁLNÍ ZPRAVODAJSTVÍCENYPOROTADOPROVODNÉ AKCEPROGRAMNA ÚVODNÍ STRANUZPRAVODAJSTVÍNÁŠ FacebookYOUTUBE KANÁLFOTOGALERIEDOPROVODNÉ AKCEPROGRAM FESTIVALU